Home>Nieuws

Nieuws

Belastingdienst pakt ontkennende rekeninghouders met Luxemburgse bankrekening aan

De Belastingdienst gaat belastingplichtigen die eerder hardnekkig hebben ontkend dat zij rekeninghouder bij een Luxemburgse bank zijn, en eerder hebben geweigerd hierover gegevens aan de Belastingdienst over te dragen, nogmaals aan een fiscaal onderzoek onderwerpen. Dit naar aanleiding van gegevens die de Belastingdienst eind 2017 van de Luxemburgse overheid heeft ontvangen.  […]

22 januari 2018|

Handhavingsbrief geeft inzicht in keuzes Belastingdienst

Inzicht geven in de keuzes en afwegingen die de Belastingdienst maakt in dienstverlening, toezicht en opsporing. Dat is de kern van de Handhavingsbrief Belastingdienst 2018 die donderdag 7 december door staatssecretaris Snel naar de Tweede Kamer is gestuurd. […]

8 december 2017|

Acties tegen onterecht aanvragen van toeslagen

Bij een gezamenlijke actie van de FIOD, Belastingdienst en het Openbaar Ministerie zijn de afgelopen weken doorzoekingen gedaan in 6 strafrechtelijke onderzoeken naar fraude met toeslagen. Er is beslag gelegd op administratie en computers en er zijn 5 verdachten aangehouden. […]

5 december 2017|

Maatschappelijk dienstverleners verdiepen kennis op bijeenkomsten Belastingdienst

 Ook in 2018 helpen medewerkers en vrijwilligers van maatschappelijke organisaties mensen bij hun belastingaangifte en toeslagzaken. Medewerkers van de Belastingdienst praten hen daarom tijdens voorlichtingsbijeenkomsten dit najaar bij over belangrijke veranderingen, zodat deze organisaties burgers goed kunnen ondersteunen bij belasting- en toeslagzaken. […]

4 december 2017|

Halfjaarsrapportage Belastingdienst: de veranderopgave

In de 20e halfjaarsrapportage van de Belastingdienst informeert staatssecretaris Menno Snel van Financiën de Tweede Kamer over uitvoeringszaken van de dienst. Het thema van de rapportage is de veranderopgave van de Belastingdienst.

29 november 2017|

Zzp’ers gezocht voor proef met boekhouden, belastingaangifte en betalen in één

Zelfstandigen zonder personeel kunnen zich vanaf 22 november aanmelden voor een proef met online boekhoudpakketten, waarin zij in één moeite hun boekhouding, btw-aangifte en betaling kunnen regelen.

22 november 2017|

Belastingdienst aan de slag met Paradise Papers

De afgelopen dagen waren de zogeheten Paradise Papers uitgebreid in het nieuws. De Belastingdienst is met deze informatie aan de slag gegaan.

8 november 2017|

Kennisupdate voor fiscaal dienstverleners tijdens de Intermediairdagen

De Belastingdienst ondersteunt fiscaal dienstverleners bij het op peil houden van hun fiscale kennis en inzicht. Daarom voorziet de Belastingdienst tijdens de Intermediairdagen 2017 zo’n 11.000 dienstverleners van kennis over het Belastingplan 2018 en de toekomstige organisatie- en procesveranderingen bij de Belastingdienst.

7 november 2017|

Belastingdienst helpt startende ondernemers bij belastingzaken

Om ondernemers met een bedrijf jonger dan drie jaar te helpen, lanceert de Belastingdienst de campagne ‘Een goede start is vooruitzien’ tijdens de Startersdag van de Kamer van Koophandel op 4 november 2017.

3 november 2017|

Kamer geïnformeerd over uitkomsten onderzoek aanbestedingsprocedure

Na een tv-uitzending in februari is een aantal onderzoeken naar databeveiliging bij de Belastingdienst gedaan. Het laatste onderzoek hiervan is verstuurd naar de Tweede Kamer.

31 oktober 2017|

Forum Fiscaal Dienstverleners bestaat 5 jaar

Forum voor Fiscaal Dienstverleners is een online ontmoetingsplaats voor fiscaal dienstverleners. Met 14.000 leden voorziet FFD de intermediairs van informatie die het dagelijks werk in de aangifte- en adviespraktijk raakt. Het FFD viert het 5-jarig bestaan met als thema: ‘Al 5 jaar voor elkaar!’

26 oktober 2017|

Belastingdienst helpt ouders via kinderopvangorganisaties

Ouders waarvan kinderen naar een peuterspeelzaal gaan, kunnen vanaf 1 januari 2018 recht krijgen op kinderopvangtoeslag. Belastingdienst/Toeslagen zet zich in om ouders te helpen om de toeslag te krijgen waar ze recht op hebben.

24 oktober 2017|

Resultaat nader onderzoek naar gegevensgebruik Belastingdienst

Staatssecretaris Wiebes van Financiën heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over de uitkomsten van nadere onderzoeken naar gegevensgebruik en -beveiliging binnen de afdeling Data & Analytics van de Belastingdienst. Dit is de afdeling die data-analyse ontwikkelt om het toezicht en de dienstverlening van de Belastingdienst te verbeteren.

2 oktober 2017|

Belastingdiensten bespreken aanpak belastingontwijking

Deze week zijn de hoofdbestuurders van 50 belastingadministraties vanuit de gehele wereld in Oslo bijeengekomen. Zij ontmoeten elkaar in het kader van de 11de bijeenkomst van het Forum on Tax Administration (FTA), een samenwerkingsverband van de OESO.

29 september 2017|

Belastingplan 2018 aan Tweede Kamer aangeboden

De demissionair minister van Financiën heeft de Rijksbegroting 2018, inclusief de Miljoenennota aan de Tweede Kamer aangeboden. Bij de stukken die de Tweede Kamer krijgt, zit ook het nieuwe Belastingplan.

19 september 2017|